Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Concert voor dove en slechthorende kinderen

24 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

Muziek kun je niet alleen horen, maar ook voelen, ruiken en zien. Voor dove en slechthorende kinderen en kinderen met spraakmoeilijkheden is er donderdag 16 februari het bijzonder concert Ongehoord Goed. Dit wordt gegeven van 14.30 tot 15.30 uur in het Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen en is georganiseerd door Kentalis en het Nederlands Studenten Orkest (NSO).

Ongehoord Goed is een belevenis vol muziek, beeld, gebaren en dans. Zo gaat aan de uitvoering van Le Sacre du Printemps door het NSO een dans vooraf: zonder muziek maar met gebaren. Het Handtheater verzorgt deze dans in de personen van Serhat en Tracy. Beide jongeren zijn doof, net als één van de twee presentatoren van de middag, Tobias de Ronde. Hij presenteert het concert samen met Sipke Jan Bousema.

Vanwege de tiende editie van dit bijzondere concert en het zestigjarig bestaan van het NSO is dit jaar gekozen voor een reprise van Ongehoord Goed. Het concert is voor dove en slechthorende kinderen van 7 tot 21 jaar.

Opgeven kan door het sturen van een e-mail naar ongehoordgoed@nso.nl met daarin vermeld het aantal kinderen en begeleiders en of het kind zorg of onderwijs ontvangt via Kentalis, een landelijke zorg- en onderwijsorganisatie voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Meer informatie op www.kentalis.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!