Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Coming soon: nieuwe festivals voor mensen met een verstandelijke beperking

31 mei 2017 Door de redactie Geen reacties

De komende tijd vinden er twee festivals plaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Op zondag 18 juni houdt de stichting ‘Leuk je te Ontmoeten’ in Eindhoven het zomerse Ontmoetingsfestival, waar mensen met een lvb en/of autisme volop de kans krijgen hun sociale netwerk uit te bouwen. Liefhebbers van dancemuziek moeten nog even wachten tot 7 september, want dan is er in het Vlaamse Oostende het Bootsea Festival, just dance for specials.

Om met het eerste event te beginnen: de stichting Leuk je te Ontmoeten organiseert al drie jaar speciale ontmoetingsavonden voor mensen die door hun verstandelijke beperking en/of autisme moeite hebben met het leggen van contact. Die avonden voorzien in een behoefte, want ze worden drukbezocht. Omdat de doelgroep ook wel eens een andere vorm van uitgaan wil beleven, besloten de oprichters van de stichting Marloes van Rooij, Kristy van der Heijden en Marjolein Schröder samen met een groot team vrijwilligers een gratis festival op te gaan zetten.

Marloes: “Binnen Eindhoven en omstreken zijn veel uitgaansmogelijkheden, zo ook vele festivals in de buitenlucht. Voor onze doelgroep is hier nog weinig in te vinden wat aansluit bij hun wensen. Met het Ontmoetingsfestival bieden we hen nu ook de gelegenheid om op deze feestelijke manier nieuwe mensen te ontmoeten.”

Het festival op 18 juni duurt van 14.00 tot 20.00 uur en wordt gehouden op de Eigen Wijs Stadsboerderij in het Philips van Lenneppark, midden in Eindhoven. De stichting zorgt onder meer voor (ontmoetings)activiteiten voor jong en oud, foodkraampjes, livemuziek, dj’s, een loterij.

Niet alleen mensen met een lvb en/of autisme zijn welkom, ook buurtbewoners, kennissen, kinderen en andere geïnteresseerden mogen komen. Aanmelden vooraf is verplicht om een veilige setting te kunnen bieden aan de bezoekers. En vol=vol… Kijk op
www.leukjeteontmoeten.com voor meer info; daar kun je je ook aanmelden voor het Ontmoetingsfestival.

In het kort
Wat: Ontmoetingsfestival
Waar: Eigen Wijs Stadsboerderij, Philips van Lenneppark Eindhoven
Wanneer: 18 juni, van 14.00 - 20.00 uur
Aanmelden: verplicht
Toegang: gratis


Dance
Van een geheel andere orde is het Bootsea Festival, een dancefestival aan het strand in Oostende dat 7 september om 12.00 uur losbarst. De Vlaamse zorgorganisatie Duinhelm is de drijvende kracht achter het initiatief. Ze maakt gebruik van het Ostend Sea P'lace aan de Koningin Astridlaan 10.

Aan alles is gedacht: het festivalterrein van deze ‘just dance for specials’ kent twee podia (binnen en buiten) die zijn aangepast aan de doelgroep.
Ook de line-up is bekend:
• 2Empress
• 2Fabiola
• Yamo
• Gunther D
• Dimaro
• DJ Wout
• Discobar Nillies ft MC Oli & DJ Nivek

De presentatie is in handen van acteur en stand-upcomedian Gunter Lamoot. Er zijn vergevorderde plannen voor een afterparty in de Dance Hall vanaf 22.30 uur. Houd
het programma in de gaten voor meer info.

Duinhelm is ook de drijvende kracht achter het Galabal voor Specials, het grootste indoorfeest in West-Vlaanderen voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Maar een festival zoals Tomorrowland met dancemuziek in de openlucht, dat was er voor hen nog niet. Liefhebbers van rockmuziek kunnen al twintig jaar terecht op het outdoorfestival
Rock For Specials (dit jaar op 28 en 29 juni) dat keer op keer zo’n 5.500 bezoekers met een (verstandelijke) beperking trekt. Nu kunnen dus ook danceliefhebbers met een verstandelijke beperking terecht op hun eigen outdoorfeest.

Volgens de organisatie kunnen bezoekers naast losgaan op dancetracks ook lekker eten, drinken en van zee en strand genieten. Even uitrusten is ook geen probleem in de chill corner.

Een ticket kost 18 euro per persoon en kan besteld worden op
www.bootsea.be. Daar is ook veel informatie te vinden. Voor vragen mail je naar info@bootsea.be of bel je naar +3259 51 17 51.

In het kort
Wat: Bootsea Festival
Waar: Ostend Sea P'lace, Koningin Astridlaan 10 Oostende (België)
Wanneer: 7 september, van 12.00 - 22.30 uur
Ticket:
18 euro per persoon

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!