Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliëntenmediatheek Amerpoort wint prijs

16 december 2014 Door de redactie Geen reacties

Mediatheek Klikik van zorgorganisatie Amerpoort heeft de derde prijs gewonnen van de Afas Mvo Challenge. Volgens projectleider Rob Winkel is dat fantastisch nieuws voor alle mensen met een beperking. "Afas (een softwarebedrijf dat deze prijs heeft ingesteld om goede doelen te steunen) zegt in het juryrapport dat alle 70.000 mensen met beperking in Nederland veilig op internet moeten kunnen. Klikik maakt dat mogelijk."

De derde prijs die Klikik won bestaat uit 12.500 euro, het aanbod van een dag vrijwilligerswerk door één van de juryleden en technische ondersteuning door softwarespecialist Afas.

Verrijking
Internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ook voor mensen met een beperking kan internet een verrijking van hun leven betekenen. Maar in de grote wereld van internet raken zij soms het spoor bijster. Er is zoveel mogelijk dat zij door de bomen het bos niet zien. Daarom bedachten cliënten, begeleider en vrijwilligers van Amerpoort Klikik. Het is een online mediatheek met op maat te programmeren toegangsschermen. Een redactiegroep van cliënten vult dagelijks de digitale mediatheek van Klikik. Ook helpen zij andere cliënten met het gebruik van de mediatheek. Klikik is dus voor en door cliënten

Dagbesteding
De Klikik-redactiegroep is onderdeel van het Multimediastation. Dit is een dagbesteding voor jongeren met een licht verstandelijk beperking. Hier zijn zij aan het werk met video, muziek foto's en geluid en tevens als redacteur/helpdeskmedewerker voor Klikik.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!