Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten Zozijn worden dj's met dancetour

13 augustus 2014 Door de redactie Geen reacties

Cliënten van dagbesteding de Regenoog in Doetinchem van zorgorganisatie Zozijn hebben vorige maand dj-les gekregen in het kader van het project Dancetour Mixperience. Dit is een project waarbij verschillende dj's langs zorginstellingen reizen en er workshops geven aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Zo krijgen zij de kans om, onder begeleiding van een echte dj, zelf achter de decks te staan en hun eigen mix te maken.

De middag werd als verrassing geopend door een dans groep uit Dinxperlo genaamd SoundSqaud. De tien jongedames lieten de cliënten ervaren hoe je als groep kan dansen. Vervolgens mocht de cliënten die zich hadden opgegeven voor de dj-workshop om de beurt plaatsnemen achter de draaitafels onder goede begeleiding van dj Ruben uit Doetinchem.

De andere cliënten begaven zich op de dansvloer om hun danspasjes te tonen, en natuurlijk aan de dames van SoundSqaud te laten zien dat zij ook kunnen dansen. Ook konden cliënten op twee grote schermen zich met een Wii-computerspel vermaken.

Voor de cliënten was het een leuke en gezellige middag uit, waarvoor de Doetinchemse voetbalclub de Graafschap haar supporterskantine beschikbaar stelde. Ook werden de cliënten kosteloos gebracht en gehaald door vervoersbedrijven Mekers Tours en taxi Correct Monnerau.

Lees hier meer over de Dancetour Mixperience.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!