Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten zingen en rappen over vallen en opstaan

11 februari 2016 Tjitske Gijzen Geen reacties

Twee jongeren met een passie voor muziek hebben samen met begeleiders een inspirerende videoclip gemaakt waarin ze zingen en rappen over hoe ze moeilijke tijden hebben overwonnen. De cliënten zijn volgens Reik een sprekend voorbeeld van ‘reik zo ver je kunt’, het project waarmee de zorgorganisatie cliënten wil stimuleren gebruik te maken van hun talenten.

De zang en rap komen van Ali en Rianne. De tekst is geschreven door Ali als een eerbetoon aan zijn zus. Beide jongeren hebben een pittige jeugd gehad, maar hebben altijd hun dromen na gestreefd. En met resultaat. “Nu die tijd voorbij is, en ik dit achterlaat, kan ik zeggen dat ik ben wie ik ben vandaag,” luidt het pakkende refrein.

De cliënten van Reik traden eerder op bij het afscheid van directeur Attie de Graaf op de nieuwjaarsreceptie. “We konden niet om hun talent heen,” zegt netwerkconsulent Sanne Schoonhoven. “Het zijn jongeren met ieder een behoorlijke rugzak, ondanks die rugzak gaan ze op het podium staan en laten ze zien wat ze kunnen. Om hun inzet en talent te belonen hebben we vanuit Reik met hen deze clip opgezet.”

Samen met Niels Bloembergen, projectleider Jouw omgeving, is ze verantwoordelijk voor de clip. Niels Bloembergen is naast zijn werk ook een gepassioneerd muzikant en speelt mee in het nummer op de piano. Sanne: “Coaching en muzikaliteit kwamen hier samen.”

Bekijk de videoclip.

Lees meer:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!