Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten van Oro spreken meditatie-oefeningen in

9 februari 2017 Door de redactie Geen reacties

Bij Het Rijtven, een locatie van zorgaanbieder Oro, hebben drie cliënten met een verstandelijke beperking meditatieoefeningen ingesproken. Joost, Anke en Eline laten je onthaasten en tot rust komen. Mindfulness en slow movement pur sang.

Het idee voor deze oefeningen kwam van het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg en Rosé de Beer. Zij werken als creatieve aanjagers vanuit studio Puur, een atelier op het terrein van Het Rijtven. Beiden ontdekten het rustige tempo en de veilige omgeving waarin de bewoners van Het Rijtven leven.

Ze bedachten dat veel mensen die in de huidige maatschappij van hot naar her hollen en altijd druk zijn, baat kunnen hebben bij die rust en veiligheid. En omdat meditatie en mindfulness in de belangstelling staat, besloten ze Joost Goossens, Anke De Sadeleer en Eline Saasen van ArtOro te vragen een aantal meditatieoefeningen in te spreken.

De oefeningen zijn origineel, echt en serieus, met een vleugje humor. En dat is bedoeld als knipoog naar de mindfulnesshype. Ook heeft Joost ontspannende pianomuziek gespeeld, die eveneens te beluisteren is. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking anderen leren in het hier en nu te zijn. Take it slow.

Nieuwsgierig geworden? V
ia https://soundcloud.com/mindfulness_rijtven_oro is een en ander te beluisteren.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!