Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten 's Heeren Loo kunnen internetten

3 juli 2012 Door de redactie Geen reacties

Landelijke zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft in het  hele land in 380 woonkamers en duizend slaapkamers wifi-verbindingen aangelegd, zodat cliënten kunnen internetten. Er zijn 320 personal computers en laptops en 50 printers geplaatst waarvan cliënten gebruik kunnen maken.Het toegankelijk maken van internet voor cliënten hoort bij de integratie van verstandelijk gehandicapten in de maatschappij, vindt ’s Heeren Loo.

Deel nemen aan de maatschappij betekent dat cliënten wonen in een gewone woonwijk, werken in een bedrijf, uitgaan in het café op de hoek en sporten bij een sportclub waar ook mensen zonder verstandelijke beperking komen. Cliënten hebben voor hun sociale contacten en ontplooiing ook baat bij de computer en internet.

De zorgorganisatie heeft getwijfeld of internet gedeeltelijk- of volledig moest worden opengesteld voor cliënten. De beslissing viel vóór het volledig toegankelijk maken van het internet, maar het surfgebied kan wel beperkt worden in riskante situaties, zoals de kans op misbruik via chatsites

Groot succes
De invoering van internet voor cliënten is bij s Heeren Loo stap voor stap verlopen, in samenwerking met cliënten en begeleiders. Het project dat internet op al deze locaties mogelijk maakte,  heeft de naam Clint gekregen:  Inrichten internet voor cliënten. Volgens een persbericht vinden cliënten en medewerkers het een groot succes. Volgende stappen zijn het overal beschikbaar stellen van internet, ook voor cliënten met een visuele- of lichamelijke handicap.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!