Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten, familie en begeleiders delen momenten in Levensboek-app

9 januari 2017 Door de redactie Geen reacties

Zorgaanbieder Sherpa heeft enige tijd terug de Levensboek-app op de markt gebracht, bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, hun begeleiders en familie. Hiermee kunnen bijzondere, maar ook alledaagse momenten in beeld worden gebracht met foto’s, video’s en tekst. En die kan je vervolgens delen. De ervaringen met de app zijn positief.

Met de app kun je meerdere levensboeken aanmaken. Bijvoorbeeld over iemands jeugd, maar ook over de dagelijkse bezigheden bij de dagbesteding. De moeder van Ronald vertelt dat ze via de app een beter beeld krijgt van wat haar zoon doet en ze daardoor ook makkelijker een gesprek met hem kan voeren.

De ‘eigenaar’ van het levensboek bepaalt zelf met wie hij of zij dit wil delen, of wie kan inloggen om het levensboek te bekijken. Iedereen die toegang heeft gekregen tot het levensboek kan thuis, achter de pc een levensboek vullen met foto’s, video’s en tekst. Het gemaakte boek verschijnt dan vanzelf in de app.

Elk levensboek bestaat uit verschillende hoofdstukken. De eerste tien hoofdstukken zijn gratis. Daarna wordt een bijdrage gevraagd. De gebruiker kan dan een onbeperkt aantal hoofdstukken aanmaken.

De Levensboek-app is ontwikkeld door NoXqs, een softwarebedrijf dat de mogelijkheden van mensen met een verstandelijke beperking wil vergroten door visuele communicatie en technologie.

De app is te downloaden in de App Store (alleen voor iOS).

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!