Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten Careander verkennen met bekende Nederlanders hun passie

15 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

Met wie zou je willen praten over je passie of talent? Die vraag kregen zesentwintig cliënten van Careander. Het resultaat is zichtbaar in het prachtig vormgegeven boek, wat uitgegeven is ter gelegenheid van het vijftig jarig bestaan van Careander.

Het zijn bijzondere verhalen, waar het enthousiasme van zowel de cliënten als de bekendere Nederlanders vanaf spat. Zo maakte Apolonia met Maik de Boer (op de foto) de Bijenkorf in Amsterdam onveilig. Arnold ging op stap met de fotograaf Bert Verhoeff en Emiel ging sparren met kickbokser Remy Bonjasky.

De stille Henk beklom samen met Tineke Schouten het podium en Anja houdt net als Steven van Breemen enorm veel van duiven. Daphne tekende samen met René Speelman, de bedenker en illustrator van Jabbertje.

Riek ging op bezoek bij de wetenschapper Erik van Scherder op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Riek is enorm geboeid door de medische wereld. Vroeger ging ze de Metro en de Spits op het treinstation halen, om die vervolgens naar zieke mensen in het ziekenhuis te brengen. Iedere keer dat ze in het ziekenhuis kwam, maakte ze een praatje met zieke mensen en de doktoren. Ze zegt zelf: 'Ik ben heel slim geworden door wat ik las in de kranten en wat ik in het ziekenhuis aan informatie tegenkwam.'

Nog negentien andere reportages zijn terug te lezen en te bekijken in deze mooie jubileumeditie van Careander: 'Het podium is voor jou'. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan projecten van het Oranjefonds.  |


Het podium is voor jou. Teksten: Maranke Pater. Uitgeverij: Nabij Producties. Prijs € 17,50.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!