Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten ASVZ presenteren weeftechniek en mode-accessoire op Dutch Design Week

24 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Op de Dutch Design Week is een nieuw inclusief ontwerp gepresenteerd waaraan cliënten van De Handweverij van ASVZ hebben meegewerkt. De productlijn is onderdeel van Social Label, waarbij inclusief werken en een ‘mensgerichte economie’ centraal staan in het designproces.

StudioRens was verantwoordelijk voor het innovatieve ontwerp ‘Skin’, waarbij werd samengewerkt met de wevers van de Handweverij, een locatie voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking van ASVZ en het TextielMuseum | TextielLab.. Dit resulteert in een eigenwijs modeaccessoire: een armband met een rits:

skinstudiorens.jpg

Maker Noortje, cliënt bij ASVZ, werkt op woensdagochtend, donderdag en vrijdag op de nieuwe weefgetouwen. Ze maakt diverse creatieve textielproducten. Ze staat bekend als een hele creatieve dame die graag zelf dingen uitvindt.

Tijdens de Dutch Design Week gaf zij samen met haar begeleider een workshop weven aan bezoekers van het evenement. Noortje vond het erg spannend, maar werkte heel geconcentreerd door tijdens de workshop.  |

Bekijk een video presentatie over de samenwerking van de designers met cliënten op de website van ASVZ: www.asvz.nl/actueel/de-handweverij-maakt-eigenwijs-mode-accessoire/.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!