Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënten aan het werk in Dolfinarium

26 mei 2015 Door de redactie Geen reacties

Het Dolfinarium en 's Heeren Loo zijn een bijzondere samenwerking gestart. Onlangs zijn cliënten aan de slag gegaan in het Harderwijkse zeezoogdierenpark. Ze werken onder meer in de horeca, technische dienst en winkeltjes van het Dolfinarium.

Cliënte Ramona van Grol vindt het geweldig om zo dicht bij de dieren te zijn: "Wie wil dit nou niet?" De cliënten krijgen vanuit de dagbesteding van 's Heeren Loo begeleiding bij hun werk in het Dolfinarium. "Wij vinden het belangrijk dat ons personeelsbestand een brede afspiegeling van de samenleving weergeeft. Uit ervaring weten we dat dit een goede dynamiek met zich meebrengt", zegt Adriaan Bruinink, personeelsmanager van het Dolfinarium op de site van 's Heerenloo. De nieuwe medewerkers leren niet alleen nieuwe werkzaamheden aan, maar ook hoe je om gaat met je collega's en gasten van het dierenpark.

Ramona van Grol is een van de cliënten die aan de slag gaat in het Dolfinarium: "Wie wil er nou niet zo dicht bij de dieren werken? Promotie naar een geweldige werkplek, met hele leuke collega's en een geweldige sfeer."

Open poorten
Monique Wesseling, manager bij de 's Heeren Loo Zorggroep: "Ik vind het prachtig dat het Dolfinarium zijn poorten op deze manier openstelt voor mensen met een beperking. De cliënten zijn erg enthousiast want wie wil er nu niet in het Dolfinarium werken! Tegelijkertijd krijgen zij de kans om mee te doen in de maatschappij en hun eigen bijdrage daaraan te leveren. De cliënten hebben ook heel erg veel te bieden."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!