Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënte Esmee geeft haar vlecht aan stichting Haarwensen

9 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

De 14-jarige Esmee Bleser heeft, samen met goede vriendin Cynthia Groenevelt en haar begeleidster Joyce van der Ham, haar lange haren laten knippen voor de stichting Haarwensen. Bijzonder want Esmee heeft een ernstige verstandelijke beperking, zit in een rolstoel en communiceert non-verbaal.Foto Anne Baas, Amerpoort

Beetje afzien
Precies twee jaar heeft het geduurd voordat de paardenstaart van Esmee lang genoeg was om te kunnen schenken aan stichting Haarwens. "Het was wel een beetje afzien voor Esmee" vertelt haar moeder Petra. "Haar lange haren werden steeds zwaarder en vooral het kammen vond ze geen pretje". Toch hield Esmee vol. "Toen ik haar vanmorgen vertelde dat we doei gingen zeggen tegen de lange staart verscheen er een grote lach op haar gezicht."

Pruiken voor kinderen
Esmee is op het idee gebracht door haar vriendin Cynthia die eerder haar haren liet knippen voor stichting Haarwensen. De stichting maakt van het gedoneerde haar pruiken voor kinderen die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Joyce, een van de begeleidsters van Esmee bij kinderdagcentrum De Blauwe Vogel in Soest, was zo geraakt door het initiatief dat ze ook besloot om mee te doen. Twee kapsters van Cosmo Hairstudio kwamen er speciaal voor naar het kinderdagcentrum.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!