Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cliënt Helmie kreeg corona

2 juli 2020 Door de redactie Geen reacties

Vrijwel iedereen kent wel iemand die corona heeft gehad. Ook in de verstandelijk gehandicaptensector raakten cliënten en zorgprofessionals besmet. Sommigen delen hun verhaal. Zo ook Helmie die op een woongroep van zorgaanbieder Elver woont. Samen met haar zus en enkele begeleiders blikt ze terug op haar ervaringen met Covid-19.

Helmie was een van de eerste bewoners bij Elver die ziek werd door het virus. Al snel na die constatering werd zij overgeplaatst van haar woning aan de Bakenbergseweg naar de Kemperbergerweg om in quarantaine te gaan.

Haar zus Hetty was nauw betrokken bij het hele proces en blij dat de lijnen met Elver zo kort zijn. Ze kreeg dagelijks updates over hoe het met Helmie ging en ze kon veel Facetimen met haar.

De quarantaineplaats was voor het vaste team rond Helmie dichtbij; daardoor konden zij het grootste deel van de verzorging zelf doen. Dat was voor alle betrokkenen heel fijn.

Helaas verslechterde de gezondheid van Helmie, waardoor ze naar het ziekenhuis moest. Zus Hetty moest nadenken over de vraag of Helmie opgenomen mocht worden op de intensive care als dat noodzakelijk bleek. Hoe ze met die vraag worstelde en hoe het verder met Helmie ging, lees je op de website van Elver.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!