Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Celstraf geëist tegen mishandelend pleegouderpaar

11 april 2011 Door de redactie Geen reacties

Tegen een zwakbegaafde vrouw en haar echtgenoot zijn gevangenis- en werkstraffen geëist wegens het mishandelen van kinderen die Bureau Jeugdzorg jarenlang aan hen had toevertrouwd. Raadselachtig is waarom het bureau dat deed, omdat het echtpaar totaal niet gekwalificeerd was om voor kinderen en jongeren te zorgen, die uit zeer problematische gezinnen kwamen.

Het echtpaar runde in het Brabantse Langenboom de stichting Kind. In tien jaar tijd werden daar 77 getraumatiseerde kinderen ondergebracht. De zwakbegaafde vrouw (59) was zelf slachtoffer van seksueel misbruik, en is nooit  naar school geweest, de man maakte nooit enige opleiding af.

 

De vrouw mishandelde kinderen, en de man misbruikte hen seksueel. De zaak kwam aan het rollen toen stagiaires alarm sloegen bij het meldpunt kindermishandeling.

 

De officier van jusitie eiste tegen de man drie jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, en tegen de vrouw een werkstraf en een gevangenisstraf van 215 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk. De Officier wil dat het echtpaar de komende vijf jaar geen werk meer mag doen met kinderen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!