Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Cello levert beste idee voor meer werkplezier

4 oktober 2017 Door de redactie Geen reacties

Cello Zorg heeft dinsdag de HR Zorg Award gewonnen met de lesmethode LeV: Leren en Versterken. Volgens de vakjury is dit het beste idee voor meer werkplezier en sluit het onderwijs beter aan bij de praktijk.

Het opleidingscentrum van Cello ontwikkelde de vernieuwende vorm van leren op de werkplek met het Koning Willem 1 College en twaalf Cello-teams. Cello zorg ontving als prijs een speciaal ontworpen bokaal en ondersteuning door FWG Progressional People van plannen voor meer werkplezier ter waarde van 10.000 euro.

Netwerkleren
In Leer en Versterk zitten medewerkers, studenten en cliënten samen in de schoolbank. Het gaat om netwerkleren, gericht op mensen met een beperking en hun systeem, studenten en begeleiders. LeV is erop gericht om samen met het onderwijs te werken aan een optimaal leerklimaat voor alle betrokkenen met als uiteindelijke doel een gelukkig leven voor mensen met een beperking; een open communicatie tussen alle betrokkenen en meer werkplezier voor studenten en begeleiders.

In een korte video wordt de lesmethode uitgelegd.

Andere genomineerden
:

  • Mee IJsseloevers en Mee Veluwe met project Healthcoins
  • Verslavingszorg Noord Nederland met project Steeds beter
  • BovenIJ Ziekenhuis met project Duurzame inzetbaarheid
  • Argos Zorggroep, Marnix Revalidatiecentrum voor ouderen met project Wie is de paracetaMol?


In totaal werden vijftig projecten aangemeld voor de prijs. De HR Zorg Award is in het leven geroepen door FWG Progressional People. Dit adviesbureau voor HR in de zorg wil door deze prijs organisaties stimuleren ideeën te ontwikkelen die het werkplezier bevorderen.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!