Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

CCE Magazine over hiaten in de complexe zorg

17 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

Het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) heeft een themanummer uitgebracht over hiaten in de complexe zorg. Het CCE Magazine gaat over cliënten die tussen wal en schip vallen door hun meervoudige problematiek.

Aan bod komen kinderen en jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), voor wie gespecialiseerde woonvormen ontbreken. Vaak wonen zij nu samen met kinderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Ook is er aandacht voor ouderen met zowel psychische als somatische problematiek. Wanneer fysieke klachten verergeren, kan moeilijk verstaanbaar gedrag ontstaan. Hoe kan je hier als begeleider goed op inspelen zodat de situatie niet vastloopt?

Het hoofdartikel vertelt het verhaal van Mirjam, bij wie anorexia en autisme werd vastgesteld. Hoewel zij normaal begaafd is, heeft ze uiteindelijk passende begeleiding in de gehandicaptenzorg gekregen. gekregen. Het CCE pleit voor nog meer samenwerking tussen de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en de ouderenzorg: ‘Door van elkaars expertise te profiteren, kunnen cliënten met een complexe zorgvraag beter geholpen worden.’

Geïnteresseerden kunnen het themanummer downloaden via www,cce.nl of kosteloos bestellen via landelijkbureau@cce.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!