Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Campagne Vgn toont waardering voor medewerkers in de gehandicaptenzorg

31 maart 2017 Door de redactie Geen reacties

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is de campagne ‘Wát een vak’ gestart. Het doel is tweeledig: waardering uitspreken voor alle medewerkers die zich met liefde en overtuiging inzetten voor mensen met een beperking en daarnaast dit vakmanschap zichtbaar maken in de maatschappij.

De Facebookpagina Werken in de gehandicaptenzorg speelt in de campagne een grote rol. Hier wordt elke zes weken een ander team uit de gehandicaptenzorg gevolgd, elk met hun eigen professionaliteit. De eerste groep die belicht wordt is van orthopedagogisch behandelcentrum Groot Emaus van 's Heeren Loo in Ermelo. Dit team werkt met jongeren met een lichte verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen.

Vgn-directeur Frank Bluiminck zegt hierover: “Hier werken mensen die als geen ander om kunnen gaan met agressie en onvoorspelbaar gedrag. Wat de situatie ook is: zij blijven rustig en stabiel en zorgen ervoor dat de rust en veiligheid altijd weer terugkeren.”

De Vgn vraagt medewerkers zelf ook teams aan te dragen voor de campagne. Aan het eind van het jaar bepalen publiek en vakjury welk team het meest inspirerend is.

‘Wát een vak’ is gelanceerd tijdens het begeleiderscongres ‘Hoe heilig is veilig’ is Huis ter Heide op 30 maart.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!