Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Campagne The Hiring Chain stimuleert inclusie wereldwijd

31 augustus 2021 Door de redactie Geen reacties

Op Wereld Down Syndroom Dag, 21 maart, is de internationale campagne The Hiring Chain gelanceerd. Deze campagne is inmiddels via de sociale media volop in de spotlights gezet, waardoor de aansprekende spot onder de aandacht is gekomen van grote en kleine bedrijven wereldwijd. Zij kregen de boodschap om mensen met het syndroom van Down in dienst te nemen.

The Hiring Chain volgt simpel gezegd dit principe: goed voorbeeld doet goed volgen. Grootste aandachttrekker van de campagne is de videoclip van het liedje The baker hired Simone, gezongen door Sting. Hierin is te zien hoe een bakker Simone in dienst neemt, een meisje met downsydroom. Een advocate die bij de bakker komt, ziet hoe goed Simone het doet en besluit John - ook iemand met het syndroom van Down - in dienst te nemen. Dat ziet weer een tandarts die bij haar op kantoor komt en ook hij neemt neemt iemand met een verstandelijke beperking in dienst. Zo wordt een kettingreactie in gang gezet.

De campagne komt uit de koker van het Italiaanse CoorDown, een belangenbehartiger voor mensen met downsyndroom, en wordt gesteund door onder meer Down Syndrome International, waar ook de Nederlandse Stichting Downsyndroom aan verbonden is.

Op de website hiringchain.org is de clip te bekijken en kunnen bedrijven die geïnteresseerd zijn zich aanmelden. Via de Facebookpagina van CoorDown is te zien dat de campagne half juli twee gouden en een zilveren Skyline Tower Awards won tijdens de New York Festivals Reclame Awards. En dat is nog maar een kleine greep, want de campagne won veel meer prijzen.

Maar is het doel ook bereikt? CoorDown heeft naar eigen zeggen van bijna 1000 bedrijven wereldwijd aanvragen ontvangen voor ‘hiring’. In Italië zijn tot eind juni 10 mensen met Downsyndroom dankzij deze campagne aan de slag gegaan in een bedrijf. Er is in ieder geval wel volop aandacht voor inclusie mee verkregen.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!