Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Campagne stimuleert inclusie van mensen met beperking

12 juli 2021 Door de redactie Geen reacties

Konekt, de Belgische organisatie die zich inzet voor een inclusieve samenleving en opkomt voor de belangen van mensen met een beperking, is de nieuwe campagne #TISMAARDA gestart. Hiermee wil zij bedrijven en organisaties stimuleren om mensen met een beperking in dienst te nemen.

Drie bedrijven die deze stap al hebben gezet komen aan het woord: supermarktketen Colruyt, natuurbehoudsvereniging Natuurpunt en cadeau/kookwinkel Dille en Kamille. Op de website van Konekt geven deze drie voortrekkers aan waarom zij inclusiviteit belangrijk vinden.

Zo werkt Marie bij de Colruyt-winkel in Leuven, waar ze onder meer zelfstandig vakken vult. Winkelverantwoordelijke Jessica zegt daarover: “Marie zorgt voor energie bij de collega's en voor een lach op het gezicht van de klanten.”

Experimenteren
Bij Natuurpunt dacht men in eerste instantie dat het complex zou zijn om inclusie na te streven, maar dat viel ze erg mee. “Het was eigenlijk heel simpel om lokaal te starten. Door lokaal te experimenteren, hebben we manieren ontdekt om ook bij andere afdelingen van Natuurpunt aan de slag te gaan met personen met een beperking”, aldus beleidsmedewerker Benno Geertsma.

Algemeen directeur van Dille en Kamille Hans Geels stelt: “Personen met een beperking horen bij de maatschappij, en daarom voelt het voor ons heel natuurlijk aan dat zij ook bij ons werken.”

Op de campagnewebsite tismaarda.be zijn drie korte filmpjes te bekijken waarin de bewuste bedrijven uitleggen hoe zij het hebben aangepakt.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!