Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Campagne #ikwachtmee geeft gezicht aan lange wachtlijst voor mensen met een beperking in België

2 mei 2019 Door de redactie Geen reacties

In België is 23 april de campagne #ikwachtmee van start gegaan. Op deze manier willen verschillende belangenverenigingen publiekelijk aandacht vragen voor bijna 20.000 mensen met een beperking die al heel lang wachten op hulp van de overheid.

Via de website ikwachtmee.be kunnen bezoekers verhalen lezen van jongeren en volwassenen met een beperking, die al jaren op een wachtlijst staan voor hulp. Zoals de 14-jarige Janosch die een verstandelijke en motorische handicap heeft. Hij staat op de wachtlijst voor een persoonlijk assistentiebudget (PAB). En daar staat hij al op sinds 2009... Zijn vader vroeg geregeld aandacht voor Janosch’ zaak, maar hij stuitte steeds op dezelfde muur: je hebt er recht op, maar er is geen budget.

De campagne geeft een gezicht aan de wachtlijst voor mensen met een handicap. De initiatiefnemers (Onafhankelijk Leven, KVG, VFG, absoluut vzw, SOM en Vlaams Welzijnsverbond) roepen iedereen op om de bekendheid rond de campagne te vergroten door haar te delen in nieuwsbrief, via social media of anderszins. Of sluit aan in de wachtrij door een foto van jezelf met je rug naar de camera te delen op Instagram. Tag @ikwachtmee in de foto en je sluit automatisch aan.

Meer informatie over de campagne en het verspreiden ervan vind je onder meer op de website van Onafhankelijk Leven.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!