Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Buurtmarkt Groesbeek wint Appeltje van Oranje

10 april 2014 Door de redactie Geen reacties

Buurtmarkt Breedeweg in Groesbeek, stichting AanZet in Leeuwarden en stichting MeeleefGezin in Doorn zijn de drie winnaars van een Appeltje van Oranje 2014. Koningin Máxima overhandigt de Appeltjes 22 mei in Paleis Noordeinde.

Buurtmarkt Breedeweg is een maatschappelijke onderneming van Pluryn. Mensen met beperking werken er in de supermarkt, de lunchroom, de bakkerij en de catering. Zo bereiden ze zich voor op een baan bij een gewoon bedrijf. De supermarkt heeft A-merken en een eigen huismerk in de schappen. Bijzonder is de samenwerking met boeren uit de omgeving. Daardoor liggen er veel lokale biologische producten in de schappen, zoals groentes, fruit, vlees, wijn, sappen en honing. Kleinbrood en gebak komen uit de eigen bakkerij.

Maatjes en meeleefgezinnen
Stichting Aanzet in Leeuwarden helpt mensen met psychiatrische problematiek met behulp van maatjes, trainingen en projecten hun weg te vinden in de maatschappij.

Stichting MeeleefGezin organisaeert voor ouders met een psychiatrisch probleem de steun van een vrijwillig meeleefgezin voor hun kind in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar, om ouders en kinderen te helpen zich veilig aan elkaar te hechten.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje fonds jaarlijks sociale initiatieven die groepen mensen verbinden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje (ontworpen door prinses Beatrix) en 15.000 euro. Voor de prijzen van 2014 ging het om initiatieven waar vrijwilligers zich langdurig inzetten voor kwetsbaren in de samenleving en hen zo betrekken bij de maatschappij.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!