Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Brandons moeder wil schadevergoeding

14 januari 2014 Door de redactie Geen reacties

Petra van Ingen, de moeder van Brandon, wil 's Heeren Loo aansprakelijk stellen voor de schade die haar zoon heeft geleden in de drie jaar dat hij daar verbleef. Als de instelling niet wil meewerken, is een rechtszaak de volgende stap. Dit vertelde Van Ingen maandagavond 13 januari samen met haar advocaat Sophie Visser in het Eo radio1-¬‐programma Dit is de dag.

Drie jaar geleden kreeg Brandon bekendheid toen de Eo beelden uitzond van Brandon die was met een tuigje was vastgebonden aan de muur. De situatie speelde al drie jaar. Zijn moeder smeekte om hulp en kort daarop verhuisde hij naar Asvz in Sliedrecht. Volgens zijn moeder gaat het nu zienderogen beter met haar zoon. "Hij gaat op alle punten vooruit, wat bewijst dat 's Heeren Loo ernstig tekort schoot in zijn behandeling."

Geen perspectief
Volgens advocaat Sophie Visser heeft 's Heeren Loo onzorgvuldig gehandeld. "De manier waarop Brandon werd behandeld, was in strijd met de menselijke waardigheid. Sommige beperkingen waren niet nodig, de effectiviteit van de behandeling is uit het oog verloren en er was geen perspectief. Ook is zijn moeder bewust niet ingelicht over rapporten en voortgang. Het feit dat Brandon het in de nieuwe instelling in Sliedrecht zo goed doet, dient als argument voor de onzorgvuldigheid van de behandeling in 's Heeren Loo." Om hoeveel smartengeld het zou gaan is voor als nog onduidelijk.

Het gesprek met Petra van Ingen en haar advocaat Sophie Visser is te beluisteren op de Eo-website.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!