Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Brandon gearresteerd tijdens inbraak

30 december 2013 Door de redactie Geen reacties

Afgelopen kerst heeft de zwakbegaafde Brandon van Ingen doorgebracht in een cel van het politiebureau in Dordrecht. De jonge man was ontsnapt uit de Asvz-instelling waar hij woont, en werd op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was.

Drie jaar geleden was Brandon voorpaginanieuws toen er op de televisie beelden werden uitgezonden van de aan de muur vastbonden gedragsgestoorde jongen. Brandon ontsnapte voor de kerst ook al een keer, en bleef een dag lang onvindbaar. Hij vertelde toen hij terug was, dat hij had ingebroken in een huis en daar kleding had gestolen. Op eerste kerstdag klom hij weer over het hek om in te breken, maar hij werd op heterdaad betrapt in een woning. Brandons moeder Petra van Ingen vertelde over de arrestatie aan het Eo-programma De Vijfde dag.

In een eerdere uitzending van De vijfde dag zei Brandon dat hij het erg naar zijn zin heeft op zijn nieuwe woonplek. "Ik heb niet de neiging om weg te lopen", zei hij toen. Volgens zijn moeder knapte Brandon er zichtbaar op.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!