Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Braillechocoladeletters voor blinde leerlingen Visio onderwijs

6 december 2023 Redactie Klik Geen reacties

Hoe jammer is het dat blinde kinderen nooit hun eigen chocoladeletter kunnen “lezen”?” Die gedachte van een kleuterjuf bij Visio Onderwijs is omgezet in een tastbaar initiatief. Alle blinde leerlingen van Visio onderwijs ontvingen 5 december namelijk een braillechocoladeletter, plus een mal om zelf brailleletters te maken, ontwikkeld door het 3D-printing team van Koninklijke Visio, expertise centrum voor blinde en slechtziende mensen, hebben.

Op de foto ontvangt Mira, een blinde leerling van Visio onderwijs Breda, haar brailleletter van Sinterklaas.

De brailleletters die zijn uitgedeeld aan de de jongste blinde leerlingen van Visio Onderwijs zijn gemaakt door een professionele chocolatier. Ook krijgen relaties die zich inzetten voor een meer inclusieve samenleving een letter. Daarbij zit een de QR-code die verwijst naar de website van Visio, waarop te zien is voor welke letter de brailleletter staat die zij hebben gekregen. “Samen kunnen we er wel chocola van maken,” aldus Visio op de website.

De uitreiking van de braille chocoladeletter kreeg veel aandacht in de media. Vanwege de grote belangstelling biedt de chocolatier de brailleletter nu ook online aan.  |

Onder meer in Het Jeugdjournaal was te zien hoe de leerlingen leerden om braillechocoladeletters te maken: 

Vanwege de grote belangstelling biedt de chocolatier de brailleletter nu ook online aan.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!