Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Boekje voor verstandelijk beperkte homo's en lesbo's

20 februari 2014 Door de redactie Geen reacties

Luc is homo, Sally is lesbo. Over hen gaat het boekje 'Twee tinten roze'. Het is gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking die meer willen weten over homo- en biseksualiteit. Luc en Sally vertellen over de moeite die ze hadden toen ze erachter kwamen dat ze op mannen/vrouwen vallen, hoe ze het verteld hebben aan hun ouders, hun vrienden en op hun werk.

In België worden homo's, lesbo's en biseksuelen samengevat in het woord holebi's. Mensen met een verstandelijke beperking vinden moeilijk aansluiting bij bestaande holebi-organisaties. Vormingscentrum Konekt-Vonx startte daarom vijf jaar geleden praat- en ontmoetingsgroep 'De roze joker.' Daar is het idee voor het boekje 'Twee tinten roze' ontwikkeld, bedoeld om het thema bespreekbaar te maken bij mensen met een verstandelijke beperking en om homoseksuele mensen met een verstandelijke beperking een hart onder de riem te steken.

Geaardheid
Behalve de persoonlijke verhalen van Luc en Sally gaat het boekje over zaken waarmee elke holebi te maken krijgt: twijfel over je geaardheid, het ontwikkelen van een holebi-identiteit, coming-out, coming-in. Op de site van Konekt staat een downloadbare lijst met tips voor begeleiders om het onderwerp seksualiteit ter sprake te brengen.

Twee tinten roze. Het verhaal van sally Uit het leven van een vrouw die op vrouwen valt/Het verhaal van Luc. Uit het leven van een man die op mannen valt. Uitgave van Vonx. Bij minimaal vijf exemplaren prijs per boekje 2 euro plus verzendkosten. Informatie op www.konekt.be.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!