Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Boek en documentaire over meisje met een licht verstandelijke beperking

21 september 2022 Door de redactie Geen reacties

Lauri is 22 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking. In de documentaire Tussen 3 werelden vertelt ze over zichzelf, haar beperking en ook over het gelijknamige boek dat ze schreef. Ook haar begeleidster en ouders vertellen hoe ze met Lauri en haar beperking omgaan.

Lauri functioneert op de leeftijd van een 12- of 13-jarige, vertelt ze in de documentaire, en als ze zich niet goed voelt soms op een nog lager niveau. Lauri kan goed duidelijk maken wat het betekent dat ze een licht verstandelijke beperking heeft, en wat ze nodig heeft van haar begeleiders. In de documentaire krijg je een inkijk in haar leven en haar passie schrijven. In de documentaire vertelt Lauri dat het schrijven van een boek haar heeft geholpen om zichzelf meer te accepteren.


Lauri bracht dit voorjaar haar eerste roman uit, net als de documentaire getiteld Tussen 3 werelden. Die gaat over Emma, die verliefd is op haar begeleidster. Emma weet dat ze een licht verstandelijke beperking heeft, maar wil vooral gewoon zijn. Omgaan met gewone mensen en verliefd zijn op wie zij wil. Ze zit op school, heeft een aantal vrienden waar ze mee optrekt en woont op een woongroep. Emma schaamt zich voor haar groepsgenoten. De titel slaat op de drie werelden waar zij in leeft: die van mensen die op hetzelfde geslacht vallen, mensen met en mensen zonder een beperking.

De roman Tussen 3 werelden van Lauri Stolk is uitgegeven door Marcel Vaandrager en verkrijgbaar via www.lauristolk.nl voor € 15,95 (exclusief 4,95 verzendkosten). De documentaire over Lauri en haar boek is te zien via YouTube.  |

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!