Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Boek en bijeenkomst over kinderen van verstandelijk beperkte ouders

5 april 2016 Door de redactie Geen reacties

Oudervereniging Sien organiseert woensdag 25 mei een symposium met als thema 'Ouder van mijn ouders. Kinderen van verstandelijk beperkte ouders in beeld'. Daar wordt ook een bijzonder boek gepresenteerd met ervaringsverhalen van kinderen van ouders met een beperking.

In Nederland wonen duizenden normaal begaafde kinderen van ouders met een beperking. Opgroeien bij ouders met een verstandelijke beperking is heel ingrijpend. Vaak ervaren kinderen die in zo'n situatie opgroeien ook in hun volwassen leven problemen op allerlei gebied.

In de bijeenkomst is er aandacht voor hoe hulpverleners kinderen die in een dergelijke situatie opgroeien kunnen herkennen, helpen en ondersteunen. Aan het eind van de dag wordt het boek 'Ouder van mijn ouders' gepresenteerd.

Sien geeft dit boek uit over kinderen die - tegen wil en dank - ouder van hun ouders zijn. Journalist Karel Bruinsma heeft een tiental ervaringsverhalen opgetekend van kinderen van ouders met een beperking. Maarten Verbaarschot maakte fraaie portretfoto's. Ook komen enkele deskundigen aan het woord.

Het symposium vindt plaats in de Opstandingskerk in Nijkerk en organiseert Sien samen met de werkgroep 'Kinderen van verstandelijk beperkte ouders'. Deze werkgroep wil herkenning en professionele ondersteuning voor de kinderen van ouders met een beperking.

Bekijk het programma van het symposium, of lees meer over het boek 'Ouder van mijn ouders'.

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!