Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bijzondere voorstelling Duets with Jim weer te zien

16 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

In Podium onder de toren in Grootschermer (gemeente Alkmaar) is zaterdag 9 november de bijzondere theatervoorstelling Duets with Jim te zien. Het gaat over klassiek zangeres Andrea van Beek en haar meervoudig beperkte zoon Jim. Hij kan lopen noch praten, maar maakt wel prachtige geluiden. Andrea nam deze geluiden op en vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. 

De voorstelling belicht twee kanten. Het verhaal van Jim gaat over pure levenslust en overgave. Het verhaal van Andrea gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.

Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en wordt in een andere muzikale stijl gebracht, variërend van intieme zang, jazz, klassiek tot opera.

Andrea staat op het podium met de tape waarop Jim te horen is, en Gareth Davis, die basklarinet speelt.

Duets with Jim ging in 2016 in première tijdens de Operadagen Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg. Sindsdien tourt de voorstelling een aantal keren per jaar door Nederland en België. De speeldata zijn te vinden op duetswithjim.nl.  De voorstelling kan ook geboekt worden door zorginstellingen en zorgcongressen.

De voorstelling in Grootschermer begint 9 november om 20.15 uur.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!