Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bijzonder wooncomplex in Amsterdam

18 november 2009 Door de redactie Geen reacties
In Amsterdam-Zuid-Oost is een nieuw woon-zorgcomplex geopend. Een deel is bedoeld voor verstandelijk gehandicapten met gedragsproblematiek, een ander deel voor Surinaamse ouderen met dementie. Het woon- en zorgcomplex aan het Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost is opgezet door Amsta en Cordaan. In het complex komt ook het ontmoetingscentrum Kraka-e-Sewa, een centrum voor advies en dagbesteding voor Surinaamse dementeren en hun mantelzorgers.

Het deel van Amsta in Anton de Kom is een project individueel wonen voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Elke bewoner krijgt zijn eigen appartement. Per afdeling is een gemeenschappelijke woonkamer/keuken en hobbykamer. Er is ook een gesloten afdeling, waar vier bewoners met psychiatrische en ernstige gedragsproblemen worden begeleid.

Manager Thijs Bos: “Voor veel bewoners betekent deze locatie echt een flinke stap vooruit in hun woongenot. Vanwege de ruimte, maar ook vanwege het feit dat bewoners nadrukkelijk verantwoordelijk zijn voor hun eigen woning. Dat geeft dat zij meer vorm kunnen geven aan hun eigen bestaan.”

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren