Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bijeenkomsten rond documentaire Moederhart

6 maart 2024 Redactie Klik Geen reacties

Belangennetwerk KansPlus houdt de komende tijd een aantal bijeenkomsten rond de documentaire Moederhart. Na het bekijken van deze film kunnen de aanwezigen hierover met elkaar in gesprek. Moederhart draait om de 92-jarige Tineke Sligting; zij is moeder van Job (59 jaar) die een ernstig meervoudige beperking heeft.

Tineke kan Job niet loslaten. Hij woont al meer dan 30 jaar bij de Hartekamp Groep in Heemstede, maar zijn moeder weet als geen ander waar Job blij van wordt en wat hij nodig heeft. Ze ziet het als haar taak om dit over te brengen op de verzorgers van Job.

Ondanks haar hoge leeftijd rijdt ze nog wekelijk met de auto naar Job en gaat ze met hem naar het zwembad. Het uitje wordt afgesloten met een bezoekje aan de snackbar. Tineke merkt nu dat ze het fysiek eigenlijk niet meer aankan. Toch is ze vastbesloten om haar zoon te blijven beschermen, want als zij het niet doet, wie dan wel?

Moederhart is een film over moederschap en de grenzen ervan, gemaakt door Nousjka Thomas, geproduceerd door Hollandse Helden in samenwerking met KRO-NCRV.

De bijeenkomsten van KansPlus over deze documentaire zijn bedoeld voor naasten en geïnteresseerden die de film willen zien en hun eigen ervaringen willen delen met anderen. Ook niet-leden van KansPlus zijn welkom, wel wordt gevraagd vooraf aan te melden.

De bijeenkomsten zijn op:

  • 12 maart (Tilburg)
  • 20 maart (Emmeloord)
  • 2 april (Gemert-Brakel)
  • 3 april (Achterhoek)
  • 10 april (Waterland).

Wie meer wil weten over een bijeenkomst, kan een mail sturen naar info@kansplus.nl.

Moederhart is op 9 mei ook op tv te zien bij 2Doc om 22.20 uur op NPO2.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!