Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bijeenkomst over een inclusieve campus

7 april 2019 Door de redactie Geen reacties

Een inclusieve campus is een omgeving van hogescholen en universiteiten die welkom en toegankelijk is voor iedereen. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Hoe krijg je dat voor elkaar? Daarover gaat een tweedaagse conferentie aan de Hogeschool van Utrecht begin juni.

De Hogeschool Utrecht en onder meer belangenorganisatie LFB, zorgorganisaties Amerpoort, De Wilg, Inclusion Europe, Thomas More Hogeschool en Lapland University organiseren op 7 en 8 juni een internationale conferentie over het realiseren van inclusie op een campus. Hoe maak je de omgeving van hogescholen, universiteiten en andere kennisinstituten toegankelijk voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking?

Op de tweedaagse conferentie worden kennis en ervaringen in Nederland en verschillende andere Europese landen gedeeld, gericht op vijf thema’s:

  1. toegankelijkheid van een hogeschool en universiteit
  2. werk en werkgelegenheid bij een hogeschool of universiteit
  3. leren en studeren aan een hogeschool of universiteit
  4. buddy systemen
  5. een raamwerk en monitoringsinstrument voor management en medewerkers om ambities richting een inclusieve hogeschool of universiteit te ondersteunen, volgen en waarderen.


De conferentie is bedoeld voor zowel mensen met een verstandelijke beperking, belangenorganisaties, zorgorganisaties, zorg- en onderwijsmedewerkers, begeleiders, coaches en HRM.

Meer informatie op de website van de Hogeschool van Utrecht of via jeroen.knevel@hu.nl of sascha.vangijzel@hu.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!