Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bijeenkomst over betere geluidsomgeving voor cliënten

11 april 2016 Door de redactie Geen reacties

Onderzoekers en medewerkers van zorgorganisaties Talant, Visio en Bartiméus geven 18 april tijdens een bijeenkomst uitleg over hoe ze werken aan een veilige geluidsomgeving voor mensen met meervoudige beperkingen. Bij dit mini-symposium worden ook enkele technologische hulpmiddelen gepresenteerd die helpen een prettige auditieve omgeving te creëren.

De bijeenkomst op 18 april vindt plaats in de Rijksuniversiteit Groningen en is de afsluiting van het project ‘Een veilige auditive omgeving voor mensen met meervoudige beperkingen’. Er is aandacht voor de resultaten van onderzoek, zoals ‘Safe and sound’ waar Kirsten van den Bosch over vertelt. Zij won met dit onderzoek recent de Ds Visscherprijs.

In de pauze kun je kennismaken met de smartphone app MoSart, een digitaal programma dat helpt het bewustzijn bij begeleiders en leerkrachten te bevorderen over de rol en impact van omgevingsgeluid. Ook is er een demonstratie van de Klankkast, waarmee je prettige geluidsomgevingen kan creëren (bijvoorbeeld strand en bos) die een rustgevend effect hebben op mensen met ernstig meervoudige beperkingen en probleemgedrag.

De bijeenkomst is op 18 april in Groningen en deelname is gratis. Aanmelden kan door vóór 15 april een mail te sturen naar k.a.van.den.bosch@rug.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!