Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Biertje voor Paulus - Jouw ervaring in Klik

23 mei 2012 Door de redactie Geen reacties

We zitten in een cafeetje. Paulus is een knappe man van middelbare leeftijd, met een netjes getrimd grijs baardje en mooie kleren. Met een grote glimlach op zijn gezicht zit hij aan de bar. Hij kijkt geïnteresseerd naar de andere cafébezoekers. Een man bestelt een biertje, en vraagt of Paulus er ook een lust.

Paulus glimlacht alleen maar. De barman geeft hem een flesje bier. Hij pakt het gretig beet, zet het aan zijn lippen en drinkt het in een teug leeg. Paulus geniet, de alcohol begint te werken. Hij zwaait met zijn hand, en bonkt tegen zijn wang aan. De barkeeper en de aanbieder kijken vreemd op, en vragen of het heeft gesmaakt. Paulus zegt niets. We besluiten het hun maar te vertellen. Paulus kan niet praten, hij is doof, en heeft een verstandelijke beperking. Maar is gek op bier, dus zou hij er best nog wel een lusten. • Helèn Versteegen

Cadeaubon
Deze belevenis staat in Klik van juni 2012. Verschijnt eind mei. Maak jij ook wel eens iets bijzonders mee in je werk? Maak kans op een cadeaubon en stuur je verhaal in 140 woorden naar redactie@klik.org.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!