Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bezwaar tegen appartementen bij erotheek en disco

21 april 2011 Door de redactie Geen reacties

Omwonenden vinden de bouw van een appartementencomplex in Hengelo voor mensen met een verstandelijke beperking, vlakbij een erotheek en twee discotheken, 'de kat op het spek binden'. Ze vinden het geen veilige omgeving voor deze kwetsbare groep, zo maakten ze gisteren duidelijk bij de bezwarencommissie van de gemeente Hengelo.

Het nieuwe appartementencomplex is bestemd voor cliënten van de Jp van den Bentstichting. De locatie bevindt zich vlakbij erotische videotheek Ero23, discotheek New York en bar/discotheek De Nul. Omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen het plan en haalden daarbij de vechtpartijen aan die in het verleden hebben plaatsgevonden bij de uitgaansgelegenheden. Ook droegen ze onderzoeksresultaten aan waaruit zou blijken dat een dergelijke omgeving schadelijk is voor mensen met een verstandelijke beperking.

"Bezwaren tegen de komst van verstandelijk beperkten in een wijk krijgen we wel vaker, maar om deze reden heb ik nog nooit meegemaakt", reageert regiomanager Anja Veersma van de Jp van den Bentstichting. "We leggen aan degene die in de appartementen willen wonen uiteraard goed uit in wat voor omgeving ze komen wonen, dat ze overlast kunnen hebben van de horeca. Het is erg dat er vechtpartijen zijn geweest, maar dat soort dingen gebeuren, en niet alleen in het centrum."

Voor de bouw van de 15 appartementen heeft de gemeente Hengelo een bouwvergunning eerste fase verleend. Dit betekent dat de bouw volgens de gemeente past in het bestemmingsplan en het ook voldoet aan de eisen die de plaatselijke welstandscommissie stelt.

De aanvraag voor de tweede fase is inmiddelds ingediend, belanghebbenden kunnen in deze fase alleen nog bezwaar maken over technische aspecten. In de commissiebijeenkomst ging een van de bezwaren van de omwonenden over het verlies aan daglicht door de komst van het appartementencomplex. De bezwarencommissie buigt zich de komende 6 weken over de bezwaren en bekijkt of de bouwvergunning herroepen moet worden.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!