Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bezuinigingen Ipse de Bruggen vanwege tekorten in de jeugdzorg

7 juni 2021 Door de redactie Geen reacties

De tekorten bij de jeugdzorg leiden bij Ipse de Bruggen tot bezuinigingen. De zorginstelling gaat schrappen in het aantal therapeuten van de kinderdienstencentra. Het personeel vreest dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van zorg.

Momenteel ligt een reorganisatieplan bij de ondernemingsraad, meldt Omroep West. Een woordvoerder van Ipse de Bruggen bevestigde de bezuinigingsplannen aan de regionale nieuwszender. De zorgaanbieder wil met name het aantal fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten verminderen. De organisatie streeft ernaar zoveel mogelijk mensen aan een andere baan te helpen binnen de eigen gelederen.

Zorgen
Medewerkers vinden dat eerst gekeken moet worden of Ipse de Bruggen niet op andere manieren kan bezuinigen. Ze wijzen op het relatief hoge ziekteverzuim en de kosten van afspraken waar cliënten niet heenkomen.

Volgens Omroep West denkt Ipse de Bruggen dat de kwaliteit van zorg in de toekomst gegarandeerd kan worden, ook met minder therapeuten. Maar medewerkers beweren dat hen in een bijeenkomst over de plannen is verteld dat de kwaliteit van zorg sowieso minder zal worden als 20 procent van het aantal therapeuten verdwijnt.

Het kabinet heeft vorige week toegezegd dat er dit jaar 613 miljoen euro extra naar gemeenten gaat om de tekorten in de jeugdzorg tegen te gaan. Daar heeft Ipse de Bruggen echter niet heel veel aan, want dat geld is met name bedoeld voor de acute jeugd-ggz.

Bij Ipse de Bruggen – actief in Zuid-Holland - werken zo’n zesduizend mensen. Zij ondersteunen meer dan 5,5 duizend cliënten met een verstandelijke beperking.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!