Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bezuiniging

23 november 2007 Door de redactie Geen reacties
Staatssecretaris Bussemaker van VWS heeft besloten, 7 procent te bezuinigen op ondersteunende begeleiding voor gehandicapten.

De instellingen zijn daarover verontwaardigd. Zij hebben het financieel toch al moeilijk op het ogenblik; het kost grote moeite om de begrotingen voor komend jaar rond te krijgen. De zorgzwaartepakketten vallen over het algemeen zuinig uit, en nu komt deze maatregel er bovenop. Ondertussen hebben de instellingen de hete adem van de Inspectie in hun nek: die heeft een uiterst kritisch rapport gepresenteerd over de kwaliteit van zorg.

Voorzitter Hans Ouwerkerk van werkgeversorganisatie Vgn: “Bovenop de al eerder aangekondigde 1 procent generieke korting, de maatregelen die genomen worden tegen de sterke groei van het persoonsgebonden budget, leidt deze korting tot een stapeling van bezuinigingen die wij onacceptabel vinden. Een aantal leden heeft ons laten weten, dat als deze korting wordt doorgezet, zij geen ondersteunende begeleiding meer aanbieden, omdat zij dan niet meer in staat zijn goede zorg te leveren.” Ook organisaties voor thuiszorg zijn woedend over de ingreep bij ondersteunende begeleiding. In de Tweede Kamer zijn moties ingediend tegen beide bezuinigingsmaatregelen.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren