Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bewoners Thomashuizen sporten samen bij ThomasOlympics

23 juni 2016 Door de redactie Geen reacties

Thomashuis Lepelstraat, een kleinschalige woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft vrijdag 17 juni de allereerste ThomasOlympics georganiseerd. Deelnemers van tien verschillende Thomashuizen deden mee aan het sportieve festijn, compleet met olympisch vuur, een hindernisbaan en potjes knuffelvolleybal.

Vol plezier en gezonde rivaliteit streden naast het organiserende team Thomashuis Lepelstraat, ook bewoners mee van Thomashuis Middelharnis, Den Bommel, Oosterhout, Maartensdijk, Middelburg, Hellevoetsluis, Kruiningen, Etten-Leur en Thomashuis Assendelft.

Openingsceremonie

De bewoners hadden vooral veel plezier en genoten van de verschillende onderdelen. De bekende veldrijders Mathieu en David van der Poel maakten met hun aanwezigheid de openingsceremonie één om niet te vergeten. Naast het ontsteken van de olympische vlam spraken zij mooie openingswoorden, en ging iedereen massaal aan de warming-up. Daarna was het tijd voor het echte werk, en konden de Spelen van start.


De dag werd muzikaal afgesloten waarna de teams samen nog gingen barbecueën. Harry en Anita Willeboordse en hun zoon Jeffrey van Thomashuis Lepelstraat hadden het bijzondere evenement georganiseerd. Er zijn verspreid over Nederland inmiddels
meer dan 100 Thomashuizen. Oprichter Hans van Putten was bij de ThomasOlympics aanwezig en verklaarde ‘zo trots als een aap te zijn’ in dit verslag van de Bergse bode.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!