Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Beweeglandschap laat kinderen spelend revalideren

19 april 2011 Door de redactie Geen reacties

Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal heeft maandag een bewegingslandschap geopend, waarin kinderen spelenderwijs kunnen revalideren. Peuters die onder behandeling zijn bij het Expertisecentrum kinderen en jongeren van Groot Klimmendaal mochten het landschap zelf inwijden.

De kinderen lieten bij de feestelijke opening zien hoe goed ze trappen konden klimmen, van de glijbaan roetsjen en ballen in buisjes konden stoppen. Dat is waar het bij het kinderbewegingslandschap om draait: kinderen in een speelse omgeving uitdagen tot bewegen.

Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal biedt specialistische revalidatie voor volwassenen, jongeren en kinderen die door ziekte, ongeval of afwijking bij de geboorte worden geconfronteerd met (dreigende) beperkingen. De afgelopen maanden is het Expertisecentrum kinderen en jongeren, onderdeel van Groot Klimmendaal, gerenoveerd. Het kinderbewegingslandschap voor peuters is een cadeau van het Revalidatiefonds dat haar vijftigjarig jubileum viert. Het cadeau is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Rabobank Foundation

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!