Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Beweeg- en beleeftuin bij Estinea

25 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Bij zorgorganisatie Estinea in Aalten is er hard gewerkt aan een nieuwe Beweegtuin die voor iedereen toegankelijk is. De tuin ligt bij de vernieuwde woningen van mensen met een ernstige meervoudige beperking aan de Slaadreef, die zo dicht bij huis buiten kunnen bewegen en beleven. Zaterdag 28 september vindt de feestelijke opening plaats.

De officiële opening van de Beweegtuin is onderdeel van een groter feest voor de bewoners van de Slaadreef. Estinea viert die dag ook het 25-jarig bestaan van de Slaadreef, de afronding van de vernieuwing van vier woningen, de verbouwing van een woning en de werk- en activiteitenlocatie en dus de ingebruikname van de Beweegtuin.

beweegtuinestinea2.jpg


In de beweeg- en beleeftuin is voor iedereen van alles te zien, te doen en te beleven. Er staan verschillende toestellen, bijvoorbeeld een rolstoelschommel en speciale fitnessapparatuur zoals een arm-hometrainer en een evenwichtstrainer. Verder is er veel groen om mensen te laten genieten van planten, bloemen en insecten.

beweegtuinestinea.jpg

Om de tuin mogelijk te maken startte Stichting Vrienden van Estinea twee jaar geleden een groot wervingsproject en wist daarmee de benodigde 90.000 euro op te halen.  |

Lees meer over de tuin op de website van Stichting Vrienden van Estinea.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!