Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Bestuurder Novo stapt op

22 augustus 2013 Door de redactie Geen reacties

Een van de twee Novo-bestuurders, Jaap van der Pol, staakt per 1 september zijn werkzaamheden voor de instelling waar vorig jaar een cliënte werd doodgedrukt door begeleiders. De Raad van Toezicht, waarvan volgens een bericht in de Volkskrant ook de helft van de leden opstapt, zegt dat het draagvlak voor het bestuurslid binnen en buiten de organisatie te klein is geworden.

"Een continuering van zijn werkzaamheden legt een te grote claim op het veranderingsproces waar Novo zich momenteel in bevindt", luidt een verklaring van de Raad van Toezicht. Bestuurder er Wiecher Hadderingh blijft voorzitter van de Raad van Bestuur, omdat de Raad van Toezicht 'het voor de continuïteit van de organisatie van belang vindt dat zijn ervaring, kennis en expertise aanwezig blijft'.

De Raad van Toezicht hoopt met het benoemen van een nieuwe interim-bestuurder het vertrouwen van de Centrale Familieraad, die vorige week het vertrouwen in het bestuur opzegde, te herwinnen en een periode van onrust af te sluiten. De organisatie kwam in opspraak na het overlijden van een cliënte in een behandelcentrum in Onnen vorig jaar maart. Afgelopen voorjaar, vlak voordat de Inspectie voor de gezondheidszorg een verscherpt toezicht zou instellen, werd de voorziening in Onnen waar het ongeluk plaats had, gesloten.

Lees ook:

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!