Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

BestBuddies The Musical gaat het theater in met It’s Black, It’s White

19 september 2017 Door de redactie Geen reacties

Binnen de Stichting BestBuddies wordt al sinds 2013 jaarlijks een musicalproductie gemaakt die in buurthuizen en scholen te zien is. Het musicalteam droomt echter al jaren van een optreden in een theater. Dat gaat nu eindelijk gebeuren. De Leidse Schouwburg opent zaterdag 4 november de deuren voor de nieuwe musical It’s Black, It’s White.

De musical vertelt het verhaal van twee jonge mensen uit verschillende culturen die verliefd op elkaar worden. En dat mag niet in een wereld die zwart en wit is en waarin grenzen steeds strenger worden. De verboden liefde trekt zich daar niets van aan en laat zien dat liefde en vriendschap grensoverschrijdend is.

Alles rond de musical is bedacht en ontworpen door Buddykoppels, jongeren met en zonder een verstandelijke beperking die aan elkaar gekoppeld zijn en samen leuke dingen ondernemen. Dat is waar de internationale stichting BestBuddies zich sterk voor maakt. Want eropuit is voor mensen met een beperking niet altijd makkelijk.


Dresscode
Kaarten voor de musical kosten 10 euro per stuk en zijn te bestellen bij de Leidse Schouwburg. Let bij de tickets goed op het stoelnummer, want het musicalteam heeft een dresscode bedacht. Iedereen die een oneven stoelnummer heeft, wordt verzocht in het zwart gekleed te komen. En de stoelen met even nummers zijn voor mensen die in het wit gekleed gaan.

Sponsoring
Er loopt nog een doneeractie voor BestBuddies The Musical, want het decor, kostuums en een beamer kosten nu eenmaal geld. Wie voor 1 oktober minimaal 30 euro doneert, krijgt twee tickets voor de voorstelling in de Leidse Schouwburg.

 

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!