Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Beschrijf je eigen casussen

20 december 2012 Door de redactie Geen reacties

Volgens het Centrum voor Consultatie en expertise (Cce) is het voor gedragsdeskundigen boeiend en leerzaam om zelf te beschrijven hoe zij met behulp van adviezen een vastgelopen situatie met een cliënt weer vlot hebben getrokken. De Cce-website Leren van casussen is daarom uitgebreid met een mogelijkheid voor gedragsdeskundigen om dat te doen. Het project heet Leren van casussen door het veld.

Op de website Leren van casussen beschrijven deskundigen en consulenten voorbeelden van adviesaanvragen aan het Cce. Die aanpak wordt nu verbreed door de mogelijkheid dat gedragsdeskundigen zelf beschrijven hoe het adviestraject is verlopen. Er is ruimte voor 50 beschrijvingen van casussen over mensen met een verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag. De interventie heeft effect gehad, daarom zouden andere zorgprofessionals kunnen leren van de beschrijving door een collega.

Voorlichtingsbijeenkomst
De casussen kunnen worden aangemeld door gedragsdeskundigen, vervolgen kunnen zij op een voorlichtingsbijeenkomst leren hoe je een casus systematisch beschrijft. 

De bijeenkomsten worden op 29 januari in Zwolle, 31 januari in Breda en 5 februari in Utrecht gehouden. Informatie op de site van het Cce

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!