Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Belevingsgericht aan de slag: inspiratie op Pinterest

6 augustus 2019 Door de redactie Geen reacties

Susan Kruiskamp begon in de zomer van 2018 een Pinterest-pagina bij te houden over belevingsgericht werken in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Alle ideeën uit haar werk, omgeving en sociale media verwerkt ze als pins, geordend per thema. Zo kan iedereen inspiratie opdoen voor leuke knutsels, beweegoefeningen, hulpmiddelen en vele andere thema’s. 

Susan is persoonlijk begeleidster bij OKC De Iemenkorf in Almelo. Ze werkt veel samen met Marita Nijhuis, die spelbegeleidster is en ook op veel plekken komt. Eén dag in de week werken ze samen in de werkgroep Belevingsgericht aan de slag, waar de Pinterestpagina ook naar vernoemd is. Ze bezoeken dan dagcentra van De Twentse Zorgcentra.

Bewegen, beauty & spel
De pagina telt 24 borden, uiteenlopend van Zintuigen, Spel, Inrichting en Feestdagen tot Sensorische integratie, Afscheid, Herfst en Beautydag & Badfeestjes. Deze borden zijn vaak ook weer onderverdeeld in secties. Zo bevat het bord Bewegen de secties:
- bewegen met muziek
- bewegen met ballonnen
- bewegen met de bal
- bewegen met een parachute
- bewegen in een rolstoel
- bewegen inrichting/plein/tuin
- bewegen op de trampoline.

Onder de secties zijn de pins met tips terug te vinden. De verzameling pins wordt nog altijd uitgebreid. 

Op de foto zie je een voel- en kijkbord, waarvoor allerlei sponsjes, knopen, touwtjes en zelfs kwasten in houten fotolijstjes zijn geplakt. Een hele collage van deze lijstjes bij elkaar maakt dit tot een voel- en kijkbord.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!