Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Belevingsbos op landgoed van zorgorganisatie

21 september 2016 Door de redactie Geen reacties

Een selfiebankje met een bord 'Liefs uit Wilp', een wandelpad met spelletjes en een voetenpad van verschillende materialen. Samen met nog vijf activiteiten vormen ze het begin van een belevingsbos op Landgoed de Lathmer van zorgorganisatie Zozijn in Wilp.

Medewerkers van veevoederbedrijf Trouw Nutrition Deventer namen vrijdag 16 september het bos bij het dagcentrum onder handen als maatschappelijke bijdrage. Nu is er in het bos voor de cliënten van alles te beleven.

Paddenstoel met blauwe stippen
De ruim 50 medewerkers trokken in groene shirts het bos in. Er werd getimmerd, geschilderd, gegraven en gesjouwd. Voortdurend vond overleg plaats: Krijgt de gele paddenstoel witte of blauwe stippen? Liggen de stapstenen niet te ver uit elkaar? Hoe krijgen we de pergola op deze hoge palen?

De aanwijzingen en grappen vlogen over en weer. In de middag was het gewone bosje omgetoverd in een belevingsbos. Zozijn wil op het landgoed alle cliënten een passende vrije tijdsbesteding bieden, met het belevingsbos als welkome aanvulling op het aanbod.

Lees meer op de website van Zozijn.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!