Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begrijpelijke website Steffie over gezond leven

3 november 2014 Door de redactie Geen reacties

Op de nieuwe website Kijkopgezond.nl leren mensen met een verstandelijke beperking op een leuke en begrijpelijke manier hoe je gezonde keuzes kunt maken en meer kunt bewegen. Deze website van Steffie werd vandaag feestelijk gelanceerd.

Steffie verstaat de kunst om ingewikkelde zaken uit het dagelijkse leven op een begrijpelijke manier uit te leggen. Het getekende meisje Steffie doet dat met geschreven en gesproken tekst, verduidelijkt met tekeningen. Voor veel mensen met een verstandelijke beperking is Steffie een begrip. Maar ook mensen met een taalachterstand, ouderen en anderen die op eenvoudige en heldere manier geïnformeerd willen worden, krijgen graag uitleg van Steffie.

Er zijn in de loop der jaren al veel onderwerpen door Steffie besproken. Zo zijn er programma's over internetten, sociale netwerken, bankzaken, vrije tijdsbesteding, IBAN en de OV-Chipkaart. Voor het programma Kijk op gezond is de nieuwe website www.kijkopgezond.nl gemaakt. Steffie laat daarop zien dat een gezonde leefstijl leuk, lekker en niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ze legt op een begrijpelijke manier uit hoe mensen een gezonde leefstijl kunnen ontwikkelen door gezond te eten en meer te bewegen.

Sinds maart 2014 is Ieder(in) eigenaar van Steffie. Alle voorlichtingsprogramma's zijn beschikbaar op de eigen website van Steffie: www.steffie.nl en op de speciale website over het betreffende onderwerp. Voor de voorlichtingsprogramma's wordt altijd samengewerkt met mensen en organisaties die verstand hebben van het onderwerp waar het over gaat. Het programma Kijk op gezond is mogelijk maakt door de samenwerking van Ieder(in), LFB, Netrex, Innovatiefonds Zorgverzekeraars en SBCM, het A&A-fonds sociale werkvoorziening .

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!