Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begrijpelijke boeken over een zelfstandig leven voor jongeren met een beperking

9 februari 2016 Door de redactie Geen reacties

Werken aan je toekomst, dan denken de meeste jongeren aan hun loopbaanplanning. Maar je toekomst is zo veel meer. Wil je een relatie? Een huis? Wil je gezond leven? En wil je sociaal geslaagd zijn? De methode ‘zelfredzaamheid, mijn leven’ helpt jongeren in eenvoudige taal om controle over hun toekomst te krijgen.

Wat hebben jongeren nodig om zich als jong volwassene staande te houden in de maatschappij? Een opleiding, dagbesteding of werk. Maar voor een zelfstandig leven heb je ook een goede gezondheid, gedrag en gevoelens nodig. De nieuwste boeken van de reeks ‘Mijn leven; zelf denken, zelf doen’ ondersteunen daarbij. Alle boeken zijn geschreven in makkelijke, begrijpelijke taal.

De methode geeft uitleg en toelichting bij allerlei kwesties uit het dagelijks leven. Van het regelen van geldzaken tot het inrichten van de woning. En van het kiezen voor gezonde voeding tot het vinden van ontspanning. Ook is er aandacht voor sociale kwesties: vriendenkring, liefdesleven en (online) omgangsvormen.

De serie bestaat uit 12 delen, waarvan de eerste 5 over internet, liefde en gezondheid gaan. Jongeren krijgen al lezen uitleg over vooroordelen, weetjes, dilemma’s, feiten en oorzaken en gevolgen van keuzes die zij kunnen maken.

Mijn leven, zelf denken, zelf doen. Eerste 5 boeken in deze reeks: Het internet en ik. Ik leef gezond. De liefde en ik. Ik regel mijn geldzaken. Ik ga verhuizen. Uitgave Eenvoudig Communiceren, prijs € 15 per boek.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!