Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleiding zorgleerlingen in de knel

4 maart 2015 Door de redactie Geen reacties

Belangenbehartigersvereniging Ieder(in) maakt zich grote zorgen over de begeleiding in de klas van leerlingen die veel aandacht en verpleging nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze aan epilepsie lijden of sondevoeding gebruiken. Volgens Ieder(in) willen verzekeraars niet betalen voor de begeleiding in school. De organisatie stuurde een brandbrief aan de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de kwestie.

Sinds 1 januari zijn de zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de intensieve kindzorg. Dat kan een combinatie zijn van verpleging, persoonlijke verzorging en begeleiding. Zorgverzekeraars verwijzen ouders ten onrechte door naar gemeenten voor de betaling.

Onduidelijkheid
De onduidelijkheid bij scholen, gemeenten, ouders en instellingen leidt in de praktijk tot gebrekkige zorg. Want iedereen wil het beste voor een kind, maar onduidelijk is, wie welke rekening moet betalen. Ieder(in): "Elk kind dat naar school kan, moet die mogelijkheid krijgen. Het kan niet zo zijn dat deze kinderen onderwijs moeten ontberen omdat hun zorg niet geregeld is – enkel en alleen vanwege bureaucratische rompslomp."

De brandbrief is te lezen op www.iederin.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!