Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleiders Middin winnen vakprijs gehandicaptenzorg

23 november 2017 Tjitske Gijzen Geen reacties

Het team begeleiders van Binnenklingen 24 in Den Haag heeft de ‘Wat een vak’-prijs van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland gewonnen. Zij begeleiden mensen met een verstandelijke beperking én dementie in de laatste fase van hun leven. De begeleiders van Middin krijgen de prijs donderdagmiddag in Utrecht uitgereikt.

De verkiezing voor het favoriete team in de verstandelijk gehandicaptenzorg was onderdeel van de campagne ‘Wat een vak’ van de VGN. Met deze facebookpagina wil de brancheorganisatie de sector bekender maken, waardering geven en een platform bieden voor vakmanschap en innovatie.

Team Binnenklingen 24 (Middin) streed in de laatste stemfase tegen team Carlito (Bartiméus) en team Wijkcentrum St. Joseph (Sherpa). In een eerdere stemfase streden ook team Groot Emaus ('s Heeren Loo), team Hersenz (Noorderbrug) en team Van Sonstraat (Cello) mee naar de prijs.

Het publiek bepaalde via het aantal likes op Facebook-berichten over deze teams haar favoriet. Daarnaast gaf een jury per team aan wat zij zo vakkundig en inspirerend vindt aan het team. Leden van deze jury waren Jetta Klijnsma (oud-staatssecretaris van SWZ), Willem Vissers (verslaggever, schrijft wekelijks een column over zijn gehandicapte zoon Samuel), Ronald Batenburg (hoogleraar in de zorg), Idman Nur en Ellis Jongerius (ervaringsdeskundigen LFB).


Diversiteit
De campagne 'Wát een vak' liet met de verkiezing ook de diversiteit van het werk in de gehandicaptenzorg zien.


Vakprijs
De 'Wát een vakprijs' reikt te VGN donderdag 23 november uit aan Team Binnenklingen 24 van Middin in Hotel Midland in Utrecht. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 2.500,-.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!