Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleiders houden de beschaving in stand

24 augustus 2011 Door de redactie Geen reacties

In het Jubileumnummer van Klik (40 jaar jong) stellen de redactrices elkaar vragen over hun motivatie, het blad en over de lezers van Klik: Tjitske, waar komt jouw belangstelling voor mensen met een verstandelijke beperking vandaan?

“Daar ben ik mee vergroeid. Mijn jongere zusje heeft een lichte verstandelijke beperking, ik heb van dichtbij meegemaakt hoe lastig dat soms voor haar is. Tegelijkertijd heb ik als zus een sterke drang om voor haar op te komen, en moet niemand ook maar iets verkeerds over haar zeggen. Ze is gewoon wie ze is met al haar kwaliteiten. Vandaar mijn betrokkenheid. Naast mijn betrokkenheid en mijn bemoeienissen met mijn zus, heb ik vrijwilligerswerk gedaan in de sector.”

Ronny, Wat zijn volgens jou de opvallendste ontwikkelingen in de afgelopen jaren geweest? “Dat zelfs de meest ernstig gehandicapte wordt gezien als iemand met ontwikkelingsmogelijkheden en met leuke, lieve, ontroerende eigenschappen. Als mensen met begrijpelijke, menselijke reacties, als je maar goed kijkt en je inleeft. Het is natuurlijk maar stom toeval dat mijn zus die handicap heeft gekregen, en ik verslaggever bij Klik ben geworden. Het had toch net zo goed andersom kunnen zijn?”

Lees het hele dubbelinterview in Klik van september 2011

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!