Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Begeleiders Gors meer ademruimte dankzij inzet coronabanen

13 april 2021 Door de redactie Geen reacties

Bij de Zeeuwse zorgorganisatie Gors zijn begin april 22 nieuwe medewerkers aan de slag gegaan als ondersteuner zorgmedewerker, ook wel coronabaan genoemd. Het moet de andere Gors-medewerkers de ruimte geven om cliënten de juiste aandacht te bieden en begeleiders te ontlasten.

Voor een coronabaan is geen of beperkte scholing nodig, maar de baan biedt wel belangrijke verlichting in de werkdruk, meldt Extra handen voor de zorg, het brede samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties en andere betrokken instanties in de zorg. Zij hielpen Gors bij het creeëren van de coronabanen, waarbij de zorgorganisatie subsidie van het ministerie van VWS kreeg.

Gors is blij met de 22 ‘coronabaners’. Het geeft begeleiders de kans om bijvoorbeeld ook te investeren in leuke momenten voor cliënten. Twee jobcoaches waren betrokken bij het werven en plaatsen van kandidaten en zij hebben ook kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt geselecteerd. Voor hen is het een eerste of vervolgstap naar betaald werk.

De nieuwe medewerkers kunnen de zorgsector nu drie tot vijf maanden verkennen. Ze kunnen ook gratis meedoen aan de Nationale Zorgklas en een module van een mbo-opleiding behalen.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!